9.10.09

to whom it may concern.

tahukah anda ape kebanggaan rakyat-rakyat utp selama berada di sini? ohh tidak~ bukan irc~ aku pinjam buku pun mse dah berstatus final year student,nak bangga mende..
ufo? salah.
cafe pak ali? salah jugak.
court basketball? salah salah.
jawapannye: DC++
ya...benar skali....dengan DC++ la aku buleh berlagak di depan adekku dan rakan-rakan uitm, usm, uum, hatta uni2 luar negara sakalipon..."ugly betty? antm? nur kasih? big bang theory? how i met your mother? dah tengok dahhh....khatam suma dahh..." *muka buat ala2 kembang kempis sket*

sebab ape saye suke DC++ saye?

* movie - buat pengetahuan kalian, kebanyakan movie pd asasnya dibuat bukan sekadar nak bg hiburan..tapi ada mesej di sebalik setiap cerita. beautiful mind, dead poet's society, the atonement, etc. adalah contoh2 movie yg patut ditengok untuk meluaskan pemikiran dan pandangan tentang kehidupan. kat mane nak dunlod? DC..

* dokumentari - lagi la berguna untuk ditonton. kitorang xde duet nak langgan astero...kitorang donlod kat DC je..

* mp3 - bile tensen2..nak jugak dengar lagu sepam dua ye dak...kat mane lg ad sumber ratusan lagu pelbagai genre kalau x kat DC..

* lecture notes - ye benar kami share lecture note jugak. a student is still a student. but seriously, we are also HUMAN BEINGS. sometimes, we need a break.

* installer - sumber-sumber inspirasi dan pembelajaran; surprisingly..kitorang donlod kat sini la jugak(Photoshop, Matlab, Flash, etc.)

* final exam papers - salu lecturer recycle je paper2 sem lepas..so tekan-tekan je dah buleh agak nak kuar ape untuk final...

makanya, boleh x bagitau kami yang dah 4 taun menggunakan perkhidmatan tersebut...ape signifikannya penutupan dc++? kami x berapa faham lah.

5 comments:

  1. yup saya setuju 100%
    Where is MPP??? we all utpian need the dc...
    helps the student for a better life =)

    ReplyDelete
  2. Politik banyak sangat! Percayalah DC akan kembali membasmi virus virus ITMS!

    ReplyDelete
  3. peah : yeah! sy sokong kenyataan peah 300%!

    ziera : tu r..jom r wat surat kt rector plak..huhu

    rumate : tau xpe jugak..

    bobo : hidup DC++!!

    ReplyDelete