16.6.09

i'm not a*******!!

Time pegi tengok Hannah Montana The movie aritu, ade la akak sebelah ni kasi brochure. Dier ckp bce pasni sebab time tu dah gelap. OK.
So tgk la HM sampai abes. Bole la, typical Disney muvee kan. x leyh nak komen bebanyak.


So..bile aku balik umah, aku teringat la pasal brochure tu.
Korang nak tau pasal ape? GAINING WEIGHT PROGRAMME. Pastu ade la gmbr sorang pompuan anorexic. Before and after dier gain weight.Mmg tinggal tulang abes la badan dier.camni:

WADDE?!! D:

Aku tau la niat akak tu baik,dier just nak promot barang dier. But srsly, me? anorexic? >____<

Ekceli, aku agak sensitif bab2 berat dan bentuk badan ni. Dah penat dah dgr org ckp :

"Ko ni kurus sangat la,tirah."

"Macam tiang berjalan"

"Kalau gemuk sikit baru lawa,makan banyak sikit"

Fine. I don't eat much, itu memang satu kenyataan benar. Tapi xde la aku x makan langsung. Breakfast, lunch and dinner itu WAJIB. Kalau x, aku lapar. Biler aku lapar, aku jd marah. So paham2 je la ape jadi pastu.

Makanya,dakwaan bahawa aku tak/kurang makan tu agak x berasas. Mungkin aku x makan sebanyak korang, but ye r,ikut perut memasing r kan. Takkan kalo dah kenyang mau sumbat juge, ingat aku Cookie Monster ke?? D:

Kalau nak tau, mak aku dulu pun pernah risau dengan keadaan badan aku. so, dier bawak gi jumpe doktor. Nak tau ape doc tu cakap? "Takde pape. Orang lain sumer nak kurus, kenape u tak nak pulak?" Hah hambek ko! Doktor sendiri cakap tau! So pasni x payah risau2 dah. i love my body the way it is. sekian trima kasih.

p/s: sayangilah badan anda, x kire bulat, lonjong, panjang atau mcm pembaris. I know I do =) tapi kalo badan dah mcm org di atas, sile la berjumpe doc ye.

5 comments:

  1. hakhak!!.. aku pun slalu jgk org ckp gtu..
    nway aku tetap suke body aku..muehehe..
    sume bju muat.. XD

    ReplyDelete
  2. macam refleksi "i love this doctor".
    hehe!
    agree with u. :D
    takleh say lebih2. hehe! peace.

    ReplyDelete
  3. hoho...x than la dgan ayat tiang berjalan tuh..

    ReplyDelete
  4. cik epel : uhuhuhu..tenkiu =P
    dija : btol!!! yes!! tepat skali!! bravo!!!
    matpi : muahaha..btol2..doc yg sporting skali..
    ziera : ngahaha..tu r

    ReplyDelete