13.7.11

Day 1: Introduce, recent picture of yourself, 15 interesting facts.

Taken from Krabi trip last week. I think it was called golden wish tree? Since ada byk tulisan2 kat daun emas tu. Ke aku je pandai2 reka? lol.



Well if you could call em "interesting", here's 15 facts bout me:



1. I love football. As in watching them la, not playing. Dulu2 masa aku kecik, ayah aku salu soh ak kejutkan dia tgk bola pagi2 sbb aku mmg tdo lmbt. salu kalo kejut pun end up aku gak tgk sorang2 sbb ayah aku tdo balik. haha. aku jugak agak emo kalo tgk bola, masa Jerman kalah world cup 2002 aku kuciwa smpai xleyh buat keja skolah. rofl. time WC 2006 plak siap nangis sbb France kalah. boleh? haha. taun lepas plak aku sokong netherlands mse final lepas jerman kalah dgn spain. dem paul =.=



2. Aku selalu jadi "bug-controller" kalo ada serangga seperti lipas/belalang/menatang hitam busuk yg xtau nama tp mak aku panggil camtu/ulat gonggok/etc masuk dalam umah, dengan cara tangkap-dan-lepas.




3. Aku suka semua makanan berasaskan soya as in tauhu,taufoofa, tempe etc (gila x interesting..hu)




4. Aku suka gila gila gila gila gila gila gila gila gila gila dekat Ryo Nishikido smpai penah rasa nak pegi Jepun dan kidnap beliau. ...cukup gila? :D




5. I'm a grammar freak. Selalu kalo aku post dlm English, aku akan cek pastu tgk dlm Word check spelling, pastu dabel check grammar. kalo detect salah tulis walau satu "s" pun aku akan delete and re-post. haha




6. Cengeng. eh. cengengeng? cengkeng? er. seorang yang suka menangis. terutama di khalayak ramai. kalo dah sedih aku mmg x peduli dah org sekeliling. contoh masa aku kehilangan beg sbb dicuri. boleh x time repot kt pakgad aku nangis, tepon mak aku lagi la aku nangis, rumate aku tgh borak ngn member dier pon aku still nangis, repot kt polis pun tersekat-sekat nk ckp sbb still nangis =.= aku jugak boleh menangis sbb benda2 simple seperti tiket flight x dpt dibeli/beg yg dah lama nmpk tp x beli2 pastu bila nak beli org salesgirl ckp "ar baru je org tu beli"/x dapat setelkan error dalam programming dan instantly terasa bodo/dengar lagu2 sedih di radio/tgk Oprah/etc.




7. Hobi di waktu lapang aku dan adik aku ialah tgk tv (terutama cita lama2 80an 90an) pastu gelakkan fesyen/dialog/acting derang.




8. Aku x penah kapel. like never. 1st time a boy asked me out,aku bwk geng2 aku skali. boleh camtu?




9. Suka artis2 lama mcm frank sinatra, ABBA, p ramlee, sudirman, etc. aku jugak rasa lagu joget/keroncong/gurindam/lagu puisi sgt awesome. lebih awesome daripada hip hop sbb lagu2 sekarang byk lirik menggelikan/autotune/techno/lirik ulang2 benda sama. aku jugak suka fesyen lama2 sbb nmpk classy/effortless/timeless. aku siap tnya mak aku, ada lg x baju zaman2 dia remaja dlu, mak aku terus mcm (0.o) mungkin dia igt anak dia buang tebiat. lol





10. Tak layan cerita fantasy/sci-fi/superhero seperti transformers/superman/green lantern etc. sbb otak aku x dapat menerima cerita x logik. Bila orang lain tgk transformers dan pike "waoo..gempak giler bumble bee lawann!!", aku akan pike "apsal kereta boleh jadi robot? kalo dier alien apsal dier x jadik labi2 ke, cengkerik ke? eh cop dia ni alien ke robot? ke labi2? eh." pendek kata aku x boleh nk enjoy sbb kepala otak aku byk sgt pike ke"tak-logik"an cerita tersebut.




11. Aku paling noob bab2 financial/nombor. Akan gelabah ayam bila ada org tanya soalan2 simple seperti "45 hengget bahagi 3 bpe ek?"




12. Pernah kena rotan depan kelas dengan chekgu sebab aku renyukkan kertas. depan dia. dan masa tu aku penolong ketua pengawas. siap boleh balik ke tmpt dengan muka penuh rasa tak bersalah. otai tak?




13. Aku tak suka ketinggian aku masa kecik. sebab org suka panggil aku zirafah. lepas tu audition nak masuk pertandingan menari peringkat sekolah mahupun daerah sure x dpt, sebab ketinggian x sama dengan bdk2 lain. nak menari kena ketinggian lebih kurang kan. sampai sekali tu ada sorang tu ckp kat aku, "bapak aku cakap ko cacat sbb tinggi sangat." motip x? haha. sekarang aku tau, dier sebenarnye jeles tuh :P




14. A chem teacher penah tiba2 stop mengajar dan tgk ke arah aku. satu kelas cam terdiam. aku pun turut terkaget. pastu tiba2 dia cakap "muka awak ni macam saya la masa muda2 dulu.." pastu dia sambung mengajar balik mcm bese. chem teacher tu ialah mak yuna.bukan yoona snsd, tp yuna dan sebenarnya. lol.




15. Ada seseorang penah tnya aku dan bbrp org lain, "where do you see yourself in 10 years?", bila org lain jwb "manager", "stable income" dan lain2, aku jawab "i don't know. i just want to be happy in what i do", dia dan kwn2 dia terus gelak. aku rse dia igt aku main2/x serius ngan soalan dia kot. tp mmg betol. sampai sekarang pun masih betul.. :)




menarek x? kalo x menarek aku x nak post yg lain2 la (padahal pemalas. tch.)

2 comments:

  1. ok tirah, psni bwk calculator dlm hdbag siap2 eh. haha~

    ReplyDelete
  2. hahahaha.kalkulator henset sudeyh~

    ReplyDelete