27.12.09

mari memasak.

ya benar. tak payah la korang nak tenyeh-tenyeh bijik mata 2 3 kali. betol la tuh apa yg dibaca =.= disebabkan balik awal; makanya kafe pon selalu la x bukak. kalo ada pon selai dua je. oleh kerana mau variety dalam pemakanan harian; kitorang pon masak la.

Tema : Western
Menu : Spaghetti
+ Garlic bread

ya puan puan; nak masak spaghetti cara orang bujang dan taktau masak sangat ni senang sahaja ..mula-mula kita perlukan dapur dan kuali..

1. Masukkan spaghetti ke dalam kuali yang diisi air dan rebus ia.


2. Sementara tu; kuarkan daging beku drpd dalam peti sejuk dan campak ke dalam satu lagi kuali bagi melembutkan daging tersebut.


3. Jika didapati botol penutup sos spaghetti tak buleh bukak; maka ambek la air panas dan terbalekkan macam ni.

4. Lepas tu; masukkan minyak + bawang (dalam order yang betol ye. jangan masukkan bawang dulu baru minyak macam aku. mwahaha.) Goreng sampai naik bau; barulah dimasukkan daging.

5. Last sekali; tuang sos dalam kuali. Sesambil tu bakar la roti dan taruk garlic spread. Dah siap~ Mari membaham~



Hidup lebih mudah dengan adanya sos Kimball~ :D

25.12.09

kesakitan pagi.

D:
adoi la. tu baru satu pagi bangun muntah2 (tidak dikenalpasti sebab. sur kata mungkin sebab aku makan rambai tengah malam. mungkin juga tandoori ameeth. uhuh.)
tetiba aku terpike; kalo satu hari nanti pregnant; hari-hari kena lalui benda sama oo.
maka, respeklah mak anda. sejak mula lagi kita dah menyusahkan derang. dan besar-besar panjang lg la memeningkan kepala dan mengabihkan beras. huhuhu.

tq, mak.

tq gak kat housemates musim cuti (zet, sur, saf, rahmah) yg soh aku minum teh pahit nak mampos ngan belikan aku makanan/obat-obatan :)

24.12.09

balik awal.

Wah gitu. kemain lagi aku tulis kat kertas nak minta stay kat UTP; 'Doing final year project.' Konon-konon ambek masa 3 minggu. Tapi dah dekat 3 hari langsung x buat mende pon. Hari-hari makan, tido jerk (warning: anak2 dara dilarang mengikut jejak langkah ini jika anda mau kawin cepat)

Aritu aku terpaksa gi jumpa SV terchenta, Miss Subarna sebab nak mintak tandangan dia (for borang nak stay) berpeluh-peluh la jugak. Dah sebulan x sentuh langsung FYP; tetiba first soklan dia "How's your FYP?" Dengan tergagap-gagapnye aku jawab "Er...um...I just arrived here.." Ye memang. Aku saorang pelajar yang jujur sekali. mwahaha. Kalo jawab "I'm doing it right now" pastu dier cakap nak tgk progress, x ke mampos aku. Baik berterus-terang je. Last2, buleh plak dier soh aku enjoy dlu dalam seminggu. Siap promot cite Avatar lagi ^^;; SV aku memang sempoi~

So, as per today; FYP progress = 0% :)

23.12.09

bandage.

quite interesting sebab ada akanishi jin yang sangat hensem lagi kakkoi waah tolong la paham story dia pasal band in the 90s; zaman-zaman kegemilangan byk band all around the world. the group is actually real one; they've produced an album (aku xdak duet nak beli T.T) and lagu2 derang best~ critics even said it's similar to duran duran; which is a very good band to me :D

video

tolong la ceta ni ada kat cinema ipoh malaysia D':

p/s: ulu chepor best! jom buat nature trip lagi bg mengelakkan aku ke sopink complex di musim year end sale :D